fbpx

Árak

Minden kályha egyedi, így az ára is, de mégis, támpontként kb. ezt tudom mondani:

500 ezer ft alatt nem tudok neked kályhát építeni, mert nem leszel megelégedve vele, bosszúságot pedig nem akarok sem neked, sem magamnak. 500-800 ezer ft-os árkategóriában a Jotul és a Haas und Sohn cégek kisebb kandallókályháit javaslom.

800 ezer- 1 millió ft körüli összegből már egy szép és hatékony kályhát, kandallót tudunk választani nektek. Itt már szóba jöhetnek a Haas und Sohn cég épített típuskandallói is.

Az igazán dizájnos, egyedi tervezésű és jó hatásfokú kályhák, amiknek már a hőtartása is nagyon jó,  kb. 1,2 millió körül mozognak. A nagyon nagy, látványos tűzterekkel bíró vagy egyedi csempéből készült prémium kályhák/kandallókályhák nagyságtól függően 1,5-2,5 millió ft körül vannak. Ebben a kategóriában Sergio Leoni olasz kályhásmester egyedi rendelésre készülő kandallókályháit vagy a “Kályha, ami igazán a tiéd” egyedi tervezési szolgáltatásunkat javaslom. Insprációként megnézheted az eddig elkészült egyedi kályhákat, kandallókat, kemencéket itt, a galériában.

 

[maxbutton id=”8″ ]

 

Miért kerül ennyibe?

Az általam épített kályhák így elsőre drágának tűnhetnek. Ennek oka egyrészt az, hogy csak minőségi építőanyagokat és tűztereket használok a munkám során –  pl. a Hoxter és Ortner cég által gyártott elemekből épült kályhák, kandallók gyakorlatilag örök életűek, állnak és jól funkcionálnak, míg az épületet el nem bontják.

A másik ok, hogy tudásomat folyamatosan fejlesztem különböző kurzusokon hogy naprakész legyek a legmodernebb, legkörnyezetbarátabb megoldások terén

A harmadik ok, hogy gondolj csak bele: a kályha egy épületelem, nem bútor, mégis, a kanapéra is elköltünk sokszor többszázezer forintot, pedig az egy viszonylag mozdítható, könnyen cserélhető darab. Egy kályha, miután megépült ott áll a nappalidban legalább 25 évig. Ha beépítünk egy olcsót és nem lesztek megelégedve vele, akkor vagy rossz érzéssel használjátok sok éven át vagy lecserélitek, de akkor a jó megoldás az olcsó megoldás árával többe fog már kerülni. Azt szoktam javasolni az ügyfeleimnek, ha most nem áll rendelkezésetekre elegendő pénzkeret, akkor inkább kicsit később építsünk, és szánjátok rá a minőségi kályhára a pénzt, hogy a végén legyen jó érzésetek.