fbpx

Kályhák

A kályhák elsősorban egy adott helyiség fő fűtőeszközeként szolgálnak. Az egyes típusok építési technológiájukban illetve működésükben térnek el egymástól, azonban valamennyire jellemző a hosszú hőtartó képesség. Emiatt egy vagy több szomszédos helyiség fő fűtőeszközeként célszerű őket alkalmazni.

klasszikus cserépkályha

A következő kályhatípusokat ajánlom ügyfeleim figyelmébe

Hagyományos cserépkályha

A hagyományos szó itt nem a formai megjelenésre utal, hanem az építési technológiára. Ezek a kályhák is lehetnek megjelenésükben modern, akár extravagáns kinézetűek, de az antik kályhákat is így építem. A technológia lényege, hogy a kályha csempefalazata mögött közvetlenül, azzal egy egységben épülnek fel a füstjáratok. Ez bizonyos formai kötöttséget ad, ugyanakkor költségcsökkentő tényező is. Ezeket a kályhákat használattól függően 10-20 évente át kell építeni.

Kinek ajánlom?
  • régebbi építésű, gyengébben hőszigetelt otthonokba
  • a csempe eleganciáját keresőknek

Légréses (kéthéjú) kályha

Az elmúlt néhány évtized, de talán év alatt is az építőipar hatalmas változásokon ment át. Az új építésű házak egészen más követelményeket támasztanak egy kályhával szemben mint évekkel ezelőtt. Erre a kihívásra ad választ a légréses építési technológia. A kályhák közül ez a legjobban illeszthető egy modern otthonba. A technológiai tudása minden igényt kielégít, formájában, megjelenésében pedig igazából csak a megrendelő fantáziája és pénztárcája szab határt. Szerkezetéből adódóan megfelelő használat mellett újraépítésre nincs szükség.

Kinek ajánlom?
  • új építésű vagy korszerűen felújított házakba
  • akik szeretnék, hogy lakásuk dísze egyben a legkorszerűbb megoldásokat is tartalmazza

Téglakályha

Ugyanazzal a technológiával épül mint a hagyományos cserépkályha, azonban a falazat teljes egészében élére állított téglából épül. Ez valamivel nagyobb hőtároló képességet jelent és a csempefalazathoz képest költséghatékonyabb megoldás.

Kinek ajánlom?
  • rusztikus stílusú otthonokba
  • költséghatékony fűtési megoldást keresőknek

Tömegkályha

A tömegkályha egy kifejezetten nehéz építésű kályha, ami elsősorban nem a súlyát jelenti, inkább a működésbeli robosztusságát. Ezek a kályhák lassan melegednek fel, és a beépített hőtároló tömegnek köszönhetően nagyon lassan hűlnek ki. Lapjára rakott téglából építjük, lehet látszó téglafelület és vakolt egyaránt.

Kinek ajánlom?
  • könnyűszerkezetes házakba
  • olyanoknak, akik kedvelik a rusztikus megjelenést és mindennapos használatra szeretnék

Kályhák