fbpx
hoxter-design levehető foganytú
fatüzelés

Kandallós extrák – áttekintés

Kedvenc kandallótűzterem a Hoxter, amely minőségét tekintve a legjobbak közé tartozik, számos kényelmi és esztétikai extrát kínál, amelyekkel az alaptípusok tovább bővíthetők. Röviden sorra vesszük az összes rendelhető kiegészítőt ebben a bejegyzésben.

Funkcionális extrák

Duplaüvegezés

A duplaüvegezést egy olyan extra, amelyet minden ügyfelemnek javaslok, hiszen annyi előnye van, hogy külön bejegyzést is írtam róla.
Kiemelve a lényeget:

  • magasabb tűztér hőmérséklet –> jobb hatásfok
  • kisgyerekek keze védettebb
  • védi a környezetét a túlfűtéstől (lakótér, bútorok, padló)
  • kevesebb koromlerakódás az üvegen

bővebben…

duplauvegezes tűztér
hotarolo fustjaratok kandallo

Modulos füstjárat rendszerek

A Hoxter tűzterekben akár 800 C fok feletti hőmérsékletet is elő tudunk állítani, ebből rögtön adódik a lehetőség, hogy  – a cserépkályhákhoz hasonlóan – a forró füstgázok hőjét tovább hasznosítsuk. A Hoxter gyári füstjárat rendszere a tűztér tetejére helyezhető tűzálló betonból öntött füstgyűrűkből áll.

Egy belső spirális füstjáratból és egy külső gyűrűből áll. A rendszer több mint 150kg extra hőtároló közeggel biztosítja, hogy a tűz kialvása után is több órán keresztül meleg adjon a kandallótest. Egy jól  szigetelt új építésű ház esetén ez akár 5-6 extra órát is jelenthet.

Liftes tűztérajtó

A nagyobb méretű tűzterek ajtaja ugyan nagyon látványos, de az oldalra történő nyitásuk már kényelmetlen lehet bizonyos méret felett. A tűztérajtó nagy súlya miatt egy ellensúly rendszert mozgatunk, így az ajtók emelése kifejezetten könnyű (“gördülékeny”…  😉 ).

Frontüveges (Hoxter – HAKA) tűzterek esetén a 78 cm-es vagy ennél szélesebb modelleknél egyértelműen indokolt, kisebb méretek választása esetén megfontolandó, kényelmi kiegészítő.

Az oldalüveges (Hoxter – ECKA) tűztereknél csak a legkisebb méretű 50/35/45 és az 51/51/51 tűzterek esetén ajánlom az oldalra nyíló üveget. Ennél nagyobb tűztereknél a nagy fordulókör miatt kényelmetlenség mellett már nagy a kockázata, hogy valaminek nekiütődik az ajtó és eltörik az üveg.

A panoráma vagy három oldalon üveges UKA sorozatnál az összes tűztér felfelé nyíló ajtóval készül.

 

Design extrák

Levehető ajtókilincs

A Hoxter gondolt azokra is, akik a tökéletes megjelenést szeretnék elérni. A minimalista stílus úgy lehet teljes, ha egyáltalán nem töri meg a látványt semmi kiálló, vagy színezetében eltérő tartozék. A liftes tűzterekhez levehető ajtónyitót is választhatunk, amelyet használat után egy rejtett, külön erre a célra épített rekeszbe helyezhetünk.

Elegáns megjelenés - fényes, rozsdamentes felületek

A belsőépítészetben nagyon divatos a fényesre polírozott vagy szálcsiszolt rozsdamentes felületek alkalmazása. A Hoxter tűztereknél a következő kiegészítőket rendelheted rozsdamentes kivitelben:

  • ajtó fogantyúk (valamennyi kivitel)
  • ajtódíszléc
  • keret (90 és 2×45 fokos kivitelben)

Takarókeretek

A tűztér és a falazat takarására kétféle keret közül választhatsz. A hagyományos 90 fokban tört és az elegánsabb 2×45 fokos törést tartalmazó keretet. Mindkettő rendelhető fekete, vagy rozsdamentes szálcsiszolt kivitelben.

Fekete samottos design tűztér

A tűztereknek akkor is mutatósnak szépnek kell lennie, mikor nem ég bennük a tűz. Sőt! az is fontos, hogy megfelelően illeszkedjen a lakótér színvilágához és van olyan helyzet, amikor a világos samott igencsak elüt a belső környezettől. A Hoxter ezért kifejlesztette sötét színű samott tűztérbelsőt, amit extraként lehet rendelni valamennyi modellhez. A samott az anyagában színezett. ezért nem kell aggódni, hogy a használat során esetleg keletkező apróbb sérülések világos pontokként világítanának később.

sotet-samott-tuzter
duplauvegezes kandalló
duplauvegezes tűztér
duplauvegezes szerelés

Képek forrása: hoxter.eu

Szólj hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.