fbpx

Modern tömegkályhák

tulikivi zsirko tomegkalyha

A tömegkályhák a hazai köztudatba mintegy 10 évvel ezelelőtt kerültek be.

Más fatüzeléses kályhákhoz, kandallókhoz képest a hatalmas hőtároló kapacitásukkal tűntek ki, valamint a rusztikus formák kedvelői is ilyeneket választottak. Könnyűszerkezetes házakba, illetve szalmabála falú vagy szigetelésű otthonokban is kiválóan ellátják a főfűtés szerepét.

Eleinte jobbára csak az egyedileg épített dán és finn rendszerű tömegkályhák épültek, de mostanra elérhetőek itthon is a különleges hangulatú eredeti finn Tulikivi zsírkő tömegkályhák.

A Tulikivi tömegkályhák Igazi prémium termékek. Megjelenésük egyedivé teszi őket, a kínálatban pedig mindenki megtalálhatja a számára legjobban tetsző típust.

A Tulikivi kályhák között megtalálható hagyományos fekete sütővel épített modellek is, amelyek kenyér és pizzasütésre is kiválóak.

Akinek nem fontos a kenyérsütési lehetőség, az választhat sütő nélküli modelleket is, valamint megjelentek a könnyített változatok (amelyek azért még mindig nagyon nehezek), ahol statikai vagy egyéb megfontolások miatt nem jöhetnek szóba a nehezebb testvérek.