fbpx

NOBØ fűtőpanel

Típusok, dizájn

A NOBØ fűtőpanelek egyszerű, időtlen dizájnja bármilyen enteriőrbe jól beilleszthető. Lekerekített formáiknak és szinte a falba simuló kivitelüknek köszönhetően elhelyezésük biztonságos, kisebb terekben sem kell kerülgetned, nem ütöd meg magad bennük. Két különböző megjelenésű NOBØ fűtőpanel közül választhatsz. A különbség közöttük, hogy a meleg levegő kiáramlása a front oldalon (Fjord típus) vagy a panel hátoldalán (Oslo típus) történik. Ez egyrészt esztétikailag lehet meghatározó, másrészt gyakorlati jelentősége abban áll, hogy a panelt a helyiségben hogyan tudjuk elhelyezni.

Az egyes típusok részletes leírását a képre kattintva érheted el.

NOBØ Fjord fűtőpanel

nobo fjord fűtőpanel elektromos futes
NOBØ Fjord fűtőpanel

NOBØ Oslo fűtőpanel

nobo oslo szoba
NOBØ Oslo fűtőpanel

Működési elv

A NOBØ fűtőpaneljeinek működése egy rendkívül egyszerű, fizikai törvényen alapszik: a panel belsejében lévő levegő a kerámia-fűtőbetétnek köszönhetően felmelegszik, a panel tetején illetve front oldalán elhelyezett lamellákon át kiáramlik, majd helyére passzívan alulról újabb hideg levegő áramlik. Nincs szükség ventillátorra, ami teljesen zajtalan működést tesz lehetővé, illetve a mozgó alkatrészek hiánya a meghibásodás lehetőségét is nagyban csökkenti.  További előnye a konvekciós működésnek, hogy a szoba minden pontján temperált meleg lesz, szemben más, infrasugárzáson alapuló elektromos fűtőeszközökkel, melyek csak az infrasugárzás hatókörében képesek meleget adni.

A NOBØ fűtőpanelekben a fűtőbetét közel 100%-os hatásfokkal alakítja az elektromos áramot hőenergiává.

Biztonság, garancia

Minden NOBØ fűtőpanel IP24-es védelmi minősítéssel rendelkezik, ami azt jelenti, hogy védettek a 12,5 mm-nél nagyobb átmérőjű szilárd testek behatolása ellen (2), valamint a bármely irányból érkező fröccsenő vízzel szemben (4). Így vizes helyiségekben, fürdőszobákban, uszodákban is bátran alkalmazhatók.

A NOBØ fűtőpanel minden tartozékára 5 év garanciát biztosítunk. A fűtőbetét élettartama szinte korlátlan, erre az alkatrészre összesen 10 év garancia jár.