fbpx

NOBØ padlófűtés

A padlófűtés nagy előnye, hogy teljesen rejtett, ugyanakkor bárhová is mész a lakásban, talpad alatt kellemes meleg árad. A NOBØ három terméket kínál, amivel mindez megvalósítható. Hideg- és melegburkolatok alá egyaránt ajánljuk őket. Mivel mindhárom esetben beépített elektromos fűtésről van szó, a telepítést jó, ha szakemberre bízod. A hatékonyabb energia-felhasználás érdekében az aljzat alsóbb rétegeiben mindig használj szigetelést.

NOBØ fűtőfólia (NUF)

A fűtőfólia (vagy fűtőfilm) a legvékonyabb padlófűtési megoldás, elsősorban melegburkolatokhoz (parketta, laminált padló) ajánljuk. Rendkívül energia-hatékony, gyors felfűtést tesz lehetővé, mert közvetlenül a burkolat alá helyezhető (rétegrend: szigetelés, fűtőfólia, 0,2mm-es műanyag fólia, padlóburkolat). 
Teljesítményét tekintve 60W/m2 illetve 80W/m2 kivitelben érhető el. Előbbit kiegészítő, temperáló fűtésként, utóbbit főfűtésként is javasoljuk. A fűtőfilmek szélessége 40 cm, 60 cm, illetve 100 cm.

NOBO futofilm futofolia

NOBØ fűtőszőnyeg (NUM)

Elsősorban hidegburkolat (járólap, csempe) fűtésére ajánljuk. A fűtőszőnyeg 3 mm vastag és egy öntapadó, üvegszálas hordozófelületen foglal helyet, amely ollóval vágható, így a fűtőszőnyeg bizonyos mértékig a helyiség alakjához igazítható. Gyorsan, egyszerűen telepíthető, a rétegrend tekintetében az aljzatkiegyenlítőbe kerül vagy egyenesen a csemperagasztóba is helyezhető. Szélessége 0,5 m. 
Kétféle teljesítményű fűtőszőnyeg érhető el: a 100W/m2 teljesítményűt kiegészítő, temperáló fűtésként ajánljuk, a 160W/m2 teljesítményű önálló fűtésként, alkalmanként használva is megállja a helyét. Mindkét fűtőszőnyeg számos különböző méretben kapható.

Telepítési útmutató letöltése: pdf

NOBO futoszonyeg NUM

NOBØ fűtőkábel (NUC)

Szintén hidegburkolatokhoz ajánljuk, de alkalmas öntött padlókhoz, standard betonpadlókhoz is. A fűtőszőnyeghez képest teljes rugalmasságot biztosít a telepítés helyét és alakját tekintve, méretre szabható. Kültérben, például lépcsőkön, rámpákon, járdákon, kocsibeállókon alkalmazható, de akár a konyhapult alatt elvezetve is jó szolgálatot tesz a penészedés megelőzésére. Lényeg, hogy telepítéskor ne közvetlenül gyúlékony felületre ragaszd, illetve a stabilitás érdekében ajánlott tartórudakhoz vagy hálóhoz rögzíteni. Műszaki paramétereit tekintve 10W/m illetve 18W/m teljesítménnyel érhető el, különböző méretekben.

NOBO futokabel

NTB 2R padlófűtés-termosztát

A fenti padlófűtés-opciók mindegyikének működéséhez ez a termosztát szükséges.  Önmagában is teljesértékű termosztátként használható, programozható, de kompatibilis a NOBO HUB-bal, a NOBO központi rádiós vezérlőegységével is. Adaptív (öntanuló) funkcióval ellátott, ami azt jelenti, hogy programozás esetén az elmúlt napok hőmérséklet-ingadozási tapasztalatit figyelembe véve indítja be a fűtést. Ezzel biztosítja, hogy a helyiség bármilyen időjárás esetén az általad beállított időpontban már a kívánt hőmérsékletű.

NOBO padlófűtés-termosztát