fbpx

A minőség garanciája

A norvég NOBØ márkanév sokak által ismert. A Norsk Bøttefabrik cég 100 éves múltra tekint vissza a fémmegmunkálás területén, és évtizedek óta  gyártja világszínvonalú elektromos fűtőpaneleit. A környezettudatosság és a gazdaságosság szem előtt tartásával született és és fejlődik ma is ez a fűtésrendszer.  Norvégia zord éghajlatán tesztelik az innovációkat, aminél jobb laboratóriumot a fűtésfejlesztésre aligha találni.

 

Gazdaságos

Egy újépítésű családi ház költségvetésében a fűtésre szánt tétel általában 2-3 millió Ft. Nagyjából ennyibe kerül például egy kondenzációs gázkazán csőrendszerkiépítéssel, vagy egy korszerű hőszivattyús rendszer. Ezzel szemben egy 100 nm-es családi ház NOBØ elektromos fűtésének kiépítése kb. 500 ezer Ft-ba kerül, és ebben már olyan kényelmi funkciók is benne vannak, mint pl. az okostelefonos vezérlés lehetősége. Tehát a fűtésre szánt összegből még mindig marad 1,5-2 millió forint, amiről eldönthetjük, hogy mire költjük. Költhetjük napelemre, aminek segítségével a villanyszámlánk a továbbiakban kinullázható lesz, tehát sem a fűtés, sem a többi elektromos berendezés fogyasztása nem fog egy fillér többletbe sem kerülni. Másik lehetőség, hogy a fennmaradó 2 millió forintot apránként villanyszámlára költjük, ennek előnye, hogy nem kell egyben kifizetni. Na de meddig elég ez? Ha egy legalább C energiaosztályú házat tekintünk, akkor ott az elektromos fűtés kb. havi 20 ezer forintot tesz hozzá a villanyszámlához, tehát a 2 millió forint így 100 hónapra elegendő. A fűtési szezon 1-1 évben 8 hónapig tart, tehát ez az összeg 12,5 évig fedezheti a többletfogyasztást, vagyis ennyi a megtérülési idő! Ennyi idő alatt pl. egy gázkazánt már valószínűleg cserélni kell, a rendszeres karbantartásokról nem is beszélve. Ezzel szemben a NOBØ elektromos fűtőpanelek gyakorlatilag semmilyen karbantartást nem igényelnek, illetve az esetleges meghibásodásokra 5 év teljeskörű és 10 év fűtőbetét garancia is jár. A NOBØ termosztátokban elhelyezett digitális hőérzékelő már 0,05 Celsius-fok hőingadozást is érzékel, így a fűtőpanelek minimális energiafelhasználással tudják fenntartani a helyiségben az általad kívánt hőmérsékletet. A panelek készenléti fogyasztása 0,5W. A fűtésrendszer tervezésekor a helyiségek alapterületének, belmagasságának, a ház és a nyílászárók szigeteltségi állapotának megfelelően méretezhetők a fűtőpanelek. Ily módon biztosítható, hogy adott helyiségbe optimális teljesítményű fűtőpanel kerüljön, ezzel is növelve a egész fűtésrendszer hatékonyságát.

 

Környezetbarát

A NOBØ elektromos fűtés környezetbarát, mert nincs helyi kibocsátás, nem szennyezi a légkört, pusztán elektromos árammal működik. Nyilván, az elektromos áram előállítása erőmű kérdése, ami felvethet aggályokat pl. vízerőművek ökológiai barrier hatása vagy az atomerőművek kimerült fűtőelemeinek biztonságos eltárolása. Saját napelemmel mindez kiváltható, a fűtésrendszerünket helyben megtermelt, megújuló energiával láthatjuk el. A NOBØ termékek mindegyike megfelel az EU által 2018. január 1-jén bevezetett ECO DESIGN irányelv követelményeinek, így hozzájárulnak mindannyiunk fenntarthatóbb jövőjéhez.

 

Kényelmes, otthonos

A NOBØ elektromos fűtésrendszer működtetése és telepítése is rendkívül kényelmes. A fűtőpenelek bármilyen stílusú otthonba kiválóan illenek időtlen, letisztult dizájnjuknak köszönhetően. Teljesen zajtalanul működnek, konvekciós elvüknek köszönhetően a padlótól a mennyezetig temperált klímát biztosítanak az egész házban. Az adaptív rendszerű termosztátok mindig a megelőző hét „tapasztalatai” alapján kapcsolják ki és be a paneleket, hogy az általad beprogramozott időpontban már a kívánt hőmérséklet legyen a helyiségben. A termosztátok nagyon minimális (0,05 Celsius-fok) hőingadozást is érzékelnek, így azonnal reagálva, szinte észrevétlenül tudják visszaállítani a kívánt hőmérsékletet.  Csupán 4 csavarral rögzíthetők a falon, vezetékkel konnektorba köthetők vagy fix, esztétikus bekötésük is lehetséges a hálózatba. Mindezeken felül a NOBØ fűtőpanelek programozhatóak, okostelefonról vezérelhetőek a világ minden tájáról. Bármennyi időt töltöttél is az otthonodtól távol, mire hazaérsz, kellemes meleg fogad.

Biztonságos – IP24 védelem

Az elektromos készülékek burkolata szilárdtest és víz behatolás elleni védelemmel van ellátva. A készülékeken feltüntetett IP védelmi kódok a védettség fokát jelzik.

Az IP (Ingression Protection) védelem szintjét az IP jelölés utáni két szám határozza meg. Az első számjegy az idegen anyagok és környezeti behatások elleni védelem fokát jelöli, a második számjegy pedig a vízbehatolás elleni védelem mértékét adja meg.

A NOBO fűtőpanelek IP24-es minősítéssel rendelkeznek, ami azt jelenti, hogy védettek a 12,5 mm-nél nagyobb átmérőjű szilárd testek behatolása ellen (2), valamint a bármely irányból érkező fröccsenő vízzel szemben. (4)

 

Kinek ajánljuk?

Elsősorban jól hőszigetelt és/vagy új építésű otthonokban érdemes a NOBØ fűtőpaneleivel tervezni. Önálló fűtésrendszerként is megállja a helyét, az adott ház fűtési igényeihez pontosan méretezhető. Ajánljuk továbbá a fatüzeléses megoldások kiegészítőjeként olyan helyiségekbe, ahová a kályha melege csak korlátozottan ér el (pl. fürdőbe, WC-be, különálló szobába). A fatüzelés és az elektromos fűtés kombinált rendszeréről szóló írásunkat itt olvashatod.