fbpx
kalyha SENSO egesvezerles
fatüzelés,  Tulikivi,  zsírkő

Senso – okos égésvezérlés zsírkőkályhákhoz

A modern kályhák, kandallók a lakótér légterétől teljesen függetlenül üzemelnek. A Tulikivi Karelia kályhákhoz / kandallókhoz saját égésvezérlés rendszert fejlesztett, amely a tüzelés teljes időtartama alatt szabályozza az égéshez szükséges levegőt, majd végül le is zárja azt.

Senso – intelligens égésvezérlés

A Senso égésvezérlést kifejezetten a Tulikivi Karelia sorozatához fejlesztették.

  • kijelzi mennyi energiát tárolt már el a kályhánk – így segít, hogy a zsírkő kivételes hőtároló kapacitását tényleg optimálisan ki tudd használni
  • gondoskodik az optimális égési levegő ellátásról – így növeli a tűzifa felhasználásának hatékonyságát, és csökkenti a kályha károsanyag kibocsátását
  • jelzi, mikor lehet még tűzifát tenni a tűzre – így tüzelőt és időt takarít meg neked
  • folyamatosan ellenőrzi a kályha és a kémény állapotát – jelez, ha karbantartás szükséges
Raita_Trio_Classic-SENSO1

Okos megoldás - okos működés

A Tulikivi Senso igazi ereje abban rejlik, hogy nem pusztán egy vezérlő, hanem egy igazi monitoring rendszer, amelynek segítségével minden fontos információt megtudhat kályhája működéséről.

A Senso rendszer folyamatosan felügyeli:

  • a tűztér hőmérsékletét
  • a kályha hőtároló kapacitásának feltöltődését
  • a lakótér hőmérsékletét
  • a kályhaajtó nyitását
  • és hogy változik-e a kémény huzata 

Mindezen értékek figyelembevételével szabályozza az égés folyamatát illetve jelzést ad, ha szükséges még további tüzelőanyag vagy figyelmeztet, ha már nem szükséges több.

"Érzéki" takarékosság

Az égésvezérlés a kályhába beépítve található, mindössze pár apró LED fény jelzi a működését. Maga a szerkezet a kályha légcsatornájába kerül telepítésre az építés során. A Senso égésvezérlés okostelefonos applikáción keresztül működtethető.

Az égésvezérlés optimalizálja a tűztérbe beáramló égéslevegő mennyiségét, kijelzi, ha még szükséges tűzifát tenni a tűzre, valamint figyelmeztet, amikor a kályha elérte az optimális hőtárolási szintjét.

Ezzel a szabályozással a Senso vezérlés nemcsak kényelmessé teszi a kályha használatát, hanem akár 20% tüzelőt is megtakaríthatunk éves szinten.

Az égésvezérlés alaptartozékai a vezérlőegység, a motor, az áramellátást biztosító részek, a szenzorok és az okostelefonos applikáció az égés folyamatának nyomon követéséhez és beállításához. Igény esetén a rendszer természetesen kiegészíthető egy falba építhető LED kijelzővel.

Nézd meg a videót a Senso rendszer működéséről
Videó lejátszása

Hasznos linkek

Senso alkalmazás letöltése a Google Play áruházból

Szólj hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.